Snabb och enkel mätning av matsvinn för professionella kök

Matsvinnet har stor inverkan på en restaurangs lönsamhet. Upp till 20 % av allt matsvinn genereras på restauranger. Mätning av matsvinn görs ofta manuellt, och när det är bråttom i köket kan det vara en tidskrävande och störande process. Vi vill göra mätning och minskning av matsvinn till en del av kökets vardag. Det är därför vi har gjort mätningen av matsvinn till en enkel och snabb process – vilket sparar personalens tid.

Genom att mäta och synliggöra matsvinnet kan matsvinnet minskas och samtidigt sparar man pengar och minskar på sitt miljöavtryck. Biovaaka systemet är en lösning för att minska matsvinnet i professionella kök. Eftersom restauranger och kök är olika erbjuder vi olika lösningar för att mäta och minska på matsvinnet. Ta en titt på våra tjänster och hitta en lämplig lösning för er!

Omfattande och tydliga rapporter ger tillförlitlig information om matsvinnet i olika skeden, vilket gör det lättare för den operativa ledningen att effektivt minska på svinnet.

Genom att använda Biovaka systemet har våra kunder kunnat göra betydande minskningar på sitt matsvinn.

Vi hjälper er gärna att minska på ert matsvinn och förbättra ert resultat, samtidigt som ni sparar på miljön!

Development Manager

Jukka Hänninen

+358 40 046 7926
[email protected]

Låt oss tillsammans hitta en lösning för att minska på matsvinnet – en lösning som uppfyller era behov!

Det första steget för att minska på matsvinnet är att göra mätning av svinnet till en del av ditt dagliga liv. Det ska vara enkelt och snabbt. Det är viktigt att identifiera alla stadier där matsvinn uppstår. Biovaaka systemet ger korrekt information om mängden och typen av matsvinn som uppstår i ett professionellt kök.

För olika behov, för alla platser

Restauranger och professionella kök är olika i funktion och storlek, sällan passar en produkt alla. Vårt omfattande serviceutbud består av olika lösningar för att mäta matsvinn. Du kan välja rätt lösning för dig! All matsvinnsdata samlas på samma plats och det är enkelt att analysera datan både i detalj och på högre nivå.

Biovaaka Pro

Biovaka Pro systemet möjliggör omfattande mätning av matsvinn i professionella kök, och gör det enkelt och snabbt att mäta svinnet. Biovaaka Pro lämpar sig även för större kök, och låter dig kategorisera matsvinnet i den detaljnivå du vill ha!

Biovaaka Serve

Biovaaka Serve erbjuder automatisk mätning av tallrikssvinn och involverar restaurangens kunder i att minska matsvinnet. Denna lösning ger omedelbar feedback till gästen på den bortslängda maten och gör matsvinnet synligt. Biovaka Serve är ett utmärkt system för bufférestauranger, skolor, och olika läroanstalter. Förutom att mäta och ge feedback på tallrikssvinnet kan samma system även användas för att mäta annat svinn (kökssvinn, serveringssvinn), vilket ger dig information om allt matsvinn i samma paket!

Biovaaka Flow

Vår SENASTE webbaserade lösning. Med Biovaaka Flow kan du glömma penna och papper när du mäter matsvinn. Allt du behöver är en köksvåg och en telefon, surfplatta, eller dator för att mäta svinnet. Biovaaka Flow är ett kostnadseffektivt alternativ när du vill ta i bruk mätning av matsvinn i större skala men det lämpar sig också bra för enskilda mindre restauranger och kök.

Biovaaka View tuo ruokahävikin näkyväksi

Biovaaka View

Biovaaka View gör information om matsvinnet synlig på större skärmar! Att synliggöra matsvinnet bidrar till att påverka och engagera alla i målet att minska på matsvinnet.

Med alla våra system och tjänster får du en pålitlig partner och ett team av experter som hjälper dig att minska på matsvinnet!

Varje restaurang och kök har olika behov, därför vill vi lära känna hur ni arbetar dagligen. Detta hjälper oss att hitta precis rätt lösning för er för att minska på ert matsvinn!

Kontakta oss så hjälper vi er hitta en lösning för att minska matsvinnet som uppfyller era behov.

Kontakta oss

Biovaaka Oy is supported by EIT Food, supported by the European Institute of Innovation and Technology (EIT)